1997-1998 Jaaroverzicht 9

Het negende seizoen was een seizoen van louter hoogtepunten.

Het begon al op 25 oktober in de Koepelkerk te Sappemeer. Hier werd onze "Cappricio sees it all" CD gepresenteerd en aangeboden aan zowel de wethouder Cor Drost van Hoogezand als aan Feike Liemburg, wethouder cultuur van Haren. Daarna was "het" moment dat de CD verkocht kon worden.

Op 1 november gaven een concert in "De Boekhoven" bibliotheek van Hoogezand wegens "de maand van de klarinet".

Een en ander werd gepromoot door middel van de Capriccio Clarinet Courant. Deze verscheen in november, april, mei en augustus en een extra editie in juni vanwege de opendag muziekschool.

De verzorgingstehuizen werden ook dit jaar weer bezocht voor concerten. Op 30 october in het Heijmanshuis te Groningen, 22 januari verslavingskliniek Hoog Hullen te Eelde, 10 februari verpleeghuis Innersdijk te Groningen, 10 maart Huize Patrimonium te Groningen, 2 april in de Enk te Zuidlaren.

Op 13 april (2de paasdag) gaven we een lenteconcert in Katholieke kerk te Sappemeer samen met het amusementskoor "Juicy Lake" dat stond onder leiding van Sim Noordhof.

Van 30 mei tot en met 1 juni hadden we ons jaarlijks WWW in de jeugdherberg Soest te Soest. Dit was een intensief werkweekend om ons te prepareren op onze uitwisseling met het North Wales Clarinet Choir uit Wales en het Broby Clarinet Choir uit Denemarken. John de Beer had met deze clarinet choirs contact gekregen via het medium Internet. Behalve repertoire uitwisselingen bleek dit (dit = een uitwisseling) ook tot de mogelijkheden te behoren.
Na een weekend hard studeren vonden we het jammer niet te kunnen besluiten met een concert. Men is zondagochtend door Soest gaan rijden en vond een bejaardenhuis ter plaatse bereid ons te ontvangen waar we een spontaan concert konden geven tot vreugde van de bewoners en ons zelf.

Uiteraard deden we op 6 juni mee met de opendag van de muziekschool in Haren. Op 28 juni gaven ons slotconcert in De Werf te Hoogezand.