1998-1999 Jaaroverzicht 10

Het tiende seizoen had ook weer allure vanwege de buitenlandse reis naar Wales.

Het seizoen begon met 2x een optreden op een wat onttakeld Raadhuisplein in Haren (wat vernieuwd en klaar had moeten zijn) in het kader van "Haren Klassiek". Een actie om het plezierig te kunnen winkelen in Haren niveau te geven. In een stromende regen in een tent konden we ons repertoire uit Denemarken spelen.

Op 14 oktober traden wij op in het programma "Cultureel Herfstboeket". In de Ontmoetingskerk op het terrein van Dennenoord te Zuidlaren. Onze toppers bij dit concert waren: The grand Old Duke of York van Gordon Lewin en het Rondo uit het trompetconcert van J.N. Hummel met als solist John de Beer op klarinet. Ook Puszta van Jan van der Roost was een goede opvolger van Rikudim (de 4 Israelische dansen) van Jan van de Roost. Als sympatieke toegiften speelden we "Whem I'm 64" van de Beatles en de traditional "Teddy Bear's Picnic".

Rondom de kerstdagen hadden we ook weer drukke tijden. Op 11 december speelden we op de Carolavond van de muziekschool Haren in de Gereformeerde kerk te Haren. Op 19 december gaven we een concert in de kerk van Oude Schans op speciaal verzoek van een 60-jarige die haar verjaardag vierde. Op 20 december hadden wij ons eigen Kerstconcert in Theatercafe 't Pierement te Sappemeer (met als speciale gast de jarige Rita de Beer). Op dit concert speelden we ook in kleiner verband. De vele kwartetten die dit seizoen waren gestart lieten hier van zich horen. Na de pauze brachten we kerstliederen ten gehore in het 12 delige stuk "Good King Wencelas" van William Ryden. Op 22 januari het Nieuwjaarsconcert in het Kielzog te Hoogezand.

Onze concerten in de verzorgingstehuizen waren dit jaar op 13 februari in Dilgtoord te Haren, op 23 mei in Neerwolde te Groningen, op 27 mei in Beatrixoord te Haren en op 2 juli in Huize Westerholm te Haren.

De opendagen van de muziekscholen waren op 5 juni in Haren en op 19 juni in Hoogezand.

Het slotconcert was op 8 juli in de Werf te Hoogezand.

Daarna gingen wij op van 16 tot en met 24 juli op reis naar North Wales
In de diverse "castles", hotels en churches speelden we. Als hoogtepunt beleefden we een openluchtconcert in het parkmuseum van Portmeirion. Maar dit alles staat beschreven in ons reisverslag.

Ook dit seizoen kwamen er 2 Capricciokranten uit en een extra editie in juni 1999. Het Harener Weekblad (17 september 1998) bracht ons in beeld bij "Haren Klassiek" onder de kop "Regen wordt in Haren muzikaal begeleid".
The Caenarfon Denbigh HERALD ( july 23, 1999) kwam uit met een foto van ons samen met het North Wales Clarinet Choir in het Caernarfon Castle met de kop: " Clarinetists double up with the Dutch".