1999-2000 Jaaroverzicht 11

Het elfde seizoen moest even op gang komen vanwege de nieuwe leden aanwas maar had zoals bijna ieder seizoen weer een flitsende eindsprint.

We begonnen op 23 september met een concert in verpleeghuis De Burcht te Hoogezand nog met de samenstelling en repertoire van onze Wales reis.

Daarna gingen we hard studeren aan ons nieuwe repertoire.

De Wales reis had ook het ware Capriccio gevoel overgebracht bij Rita en Jack de Beer. Zij gingen dit seizoen ook meespelen. De hele familie de Beer was nu ingelijfd in Capriccio.

Ons eerste optreden was een live optreden in het NCRV radio 4 programma "Passie" op 20 november. We speelden hier een Romance van Tchaikowsky en het nummer Singing in the Rain van NH Brown maar gearrangeerd door Don Ashton (bekend vanuit Wales). Het leverde weer een CD op (een eigen productie van John de Beer).

Op 4 december hadden we orkest repetitie in samenwerking met Sinterklaas.

De kerstmaand gaf de gebruikelijke drukte met op 21 december een kerstconcert in de gereformeerde kerk van Haren uitgaande van de Muziekschool Haren. In de pauze verzorgde wij met een dubbelkwartet nog vredige kerststemming met een aardig arrangement kerstliederen. Op 8 januari verzorgden wij ons eigen Nieuwjaarsconcert in Paviljoen "De Appelbergen" in Glimmen. Men moest er veel voor over hebben om er te kunnen komen ,maar men kreeg dan ook iets fantastisch te horen. Op een essentieel spanning oproepend moment ging er zowaar een GSM melodietje spelen. Op 21 januari speelden wij mee met het nieuwjaarsconcert van de muziekschool Hoogezand in het Kielzog.

Op 11 januari speelden wij in het verzorgingshuis Patrimonium te Groningen

En op 4 februari gaven wij een concert aangeboden door de culturele commissie van Haren in het Clockhuys te Haren. Naast orkest repertoire speelden we er ook met enkele kwartetten.

Dit jaar stond verder ten dienste van NERV (Nederlandse Enkel Riet Vereniging). Een vereniging die o.a. het klarinetspelen wil stimuleren. Zo was er op 22 januari een Noordelijke klarinettistendag in Groningen. Een succesvolle studiedag, een masterclass en een prachtig concert 's avonds in het Groninger conservatorium met 120 klarinetten. Het Nieuwsblad vam het Noorden schreef hierover: "klarinetgeluid vaak liefde op het eerste gehoor".

Op 29 januari kreeg dit nog een vervolg met een zuidelijke klarinettisten dag in Tilburg. Een avontuurlijk dagje uit met als bijzonder punt "het voederen der (Capriccio) klarinettisten" op de weg terug naar huis. Kroketten te over!

Op 3 maart stond er een groot artikel in de Groninger gezinsbode dat Capriccio nu een eigen website had: www.capriccio.nl.

Op 15 april hadden we concert samen met kinderkoor Bombarelle in de Doopsgezinde kerk te Sappemeer. Hier werd voor de eerste keer het arrangement uitgevoerd dat Jaap Starreveld had gemaakt van Karroboeschka.

Op 4 mei deden wij mee met een muzikale bijdrage aan de herdenkingsdienst van oorlogsslachtoffers in de Damkerk te Hoogezand.

Op 27 mei was er een openhuis van de muziekschool Haren.

Tijdens het Pinksterweekend van 1 -2 juni was er dit jaar geen WWW vanwege onze komende buitenlandse reis naar Hongarije. John had nu een SWIK georganiseerd (Samenspel Weekend In 't Kielzog). In diverse kleinere bezettingen van Kwartet tot Octet of meer gaven we zowel op 1 als op 2 juni een prachtig eindconcert van onze gemaakte vorderingen. Tijdens de lunch kwam "Mw Jansen" nog even melden dat ze zo ziek was maar gelukkig (na onze stilte) toch weer beter werd. Zondagavond 1 juni probeerden we nog wat op lichtvoetige wijze te improviseren alsof het een echte Jam-session was.

Op 8 juli was er het slotconcert in de Werf te Hoogezand.

Van 17 tot 24 juli hadden we onze tournee naar Hongarije. Dit was weer een zeer geslaagde Capriccio reis wederom in samenwerking met het North Wales Clarinet Choir. Dit jaar hadden wij een deel van onze financiële bijdrage verdiend met het verkopen van bloembollen pakketten onder het motto “Capriccio Clarinet Choir zet de bloemetjes buiten”. Het was een succes! We konden naar Hongarije Zie verder
reisverslag Hongarije.

Ook deze tournee leverde weer een fraaie dubbel CD op "The Hungarian Adventure".