2001-2002 Jaaroverzicht 13

Aan het begin van het seizoen was de spanning al voelbaar… Wat door sommige leden aanvankelijk als een grap werd beschouwd, kwam langzamerhand dichterbij: de “Capriccio Kangaroo Tour” naar Australië.

Maar voor het zover, was er gelukkig genoeg te doen. Op 1 september openden wij het culturele seizoen Haren met een openluchtconcert in het centrum van het dorp en op 8 september 2001 gaven we concertjes op de Open Monumentendag in het kerkje in Fransum. Een prachtig kerkje met een
bijzondere ambiance.

Op zaterdag 1 december 2001 trad het klezmerorkest “Di Gojim” op in ’t Kielzog. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met klezmer. Jaap Mulder van Di Gojim was bereid om de middag voor het concert een workshop klezmer te geven. Een 15-tal leden van Capriccio volgde dan ook enthousiast deze unieke workshop. Jaap Mulder wist in een middag een aantal ’s Avonds genoten alle deelnemers van het bijzondere optreden van Di Gojim.

Een oude stationshal en een oude stoomtrein werden de plek voor de volgende optredens van een aantal Capriccio-leden op 27 en 28 december 2001. De STAR reed rond de Kerstdagen het traject van Stadskanaal naar Veendam. Aangepast aan de kerstsfeer vonden er optredens plaats in de stationshal én IN de trein. Zelfs de sneeuw ontbrak niet ….

Het nieuwe jaar brak aan en de voorbereidingen voor Australië waren in volle gang. Maar eerst vond er nog een ander belangrijk feit plaats: we bestonden 12,5 jaar! Op 2 maart 2002 gaven we een aantal concerten in de stad Groningen onder het thema “Capriccio trakteert” in het Martini Ziekenhuis, de Bibliotheek en op de Grote Markt. Op 3 maart 2002 gaven we ons jubileumconcert in de Remonstrantse Kerk in Groningen. Het was duidelijk te horen dat we muzikaal gezien erg gegroeid waren in die 12,5 jaar.

Op 8 maart gaven we op de Nationale Vrouwendag een concert in de Reensche Compagnie in Hoogezand.

Op 18 maart bracht een afvaardiging van Capriccio een ochtendaubade bij het huis van John de Beer vanwege zijn 50ste verjaardag.

Op 19 april 2002 speelden we ter gelegenheid van het project “Heel de Buurt” op de multiculturele muziekdag in café De Bonte Koe in Groningen voor een internationaal gezelschap.

Groningen en Haren waren in de ban van de Giro d’Italia. Op 20 april 2002 gaven we een Pizza Capriccio concert in ’t Clockhuys in Haren .Op 9 mei 2002 speelde een groot orkest, waaronder Capriccio, op de startdag (Gironingen Cantate) van de Giro. Een bijzondere ervaring. De
weersomstandigheden waren ook “Italiaans”, want het was een zonnige en warme dag!

Ook dit jaar vond op 19 en 20 mei 2002 ’t SWIK plaats. Opnieuw musiceerden we enthousiast in kleine ensembles.

Op 8 juni 2002 vond er alweer een jubileumconcert plaats, ditmaal van John de Beer en Carel van Aurich. In de Koepelkerk gaven zij samen een concert en prachtige orgel- en klarinetklanken vulden de kerk.

Het was bijna zover…. onze reis naar Australië! Voordat we op reis gingen, gaven we een “Australian Farewell Concert” in De Werf. Begin juli vertrokken we voor een maand naar Australië voor onze Capriccio Kangaroo Tour. We maakten heel veel kilometers in de bus. Onze reis startte in Brisbane en eindigde in Adelaide. We zagen het Sydney Opera House, kangoeroes en koala’s. We gaven veel concerten in veelal prachtige concertzalen en kregen enthousiaste reacties van ons publiek. Een onvergetelijke ervaring!