2002-2003 Jaaroverzicht 14

Iedereen genoot nog na van de tour door Australië, maar tijd om stil te zitten was er – gelukkig – niet. Op 7 september 2002 hadden we alweer ons eerste optreden in de Doprskerk in Haren, waar het gerestaureerde Hinszorgel werd gepresenteerd.


Op 21 september 2002 voerden we met een aantal kinder- en jeugdkoren de Carmina Burana van Carl Orff uit onder leiding van Wim van de Laar in de Rooms-Katholieke Kerk in Sappemeer.

Op 16 oktober 2002 speelden we in de Bibliotheek “Boekhoven” in Hoogezand.

Op 1 november 2002 konden we genieten van de eindpresentatie van onze Australië Tour in De Werf in Hoogezand.

Op 9 november 2002 deden we mee aan een Internationaal Concours van Blazersensembles in Veenendaal. Hoewel we met goede moed hierheen vertrokken, vielen we niet in de prijzen. De diversiteit aan ensembles zowel wat betreft instrumenten en de grootte van de ensembles als het feit dat ook professionals meededen was te groot. Toch was het een leerzame ervaring en ontvingen we lof voor onze prestatie.

Na de Sinterklaasviering op 7 december 2002 vonden er rond kerst en nieuwjaar diverse activiteiten plaats. In kleine bezetting werd er op 15 december 2002 voor de juiste sfeer gezorgd bij een Dickenslezing in ’t Clockhuys in Haren. (Link naar special)

Op 21 december 2002 gaven we een Kerstconcert met de Famondio Singers (een close harmony vocal group) in Hoogezand.

De AZK Cie (Activiteiten Zonder Klarinet) was actief in het organiseren van een zwemmiddag in een tropisch zwembad en in het organiseren van een High Tea. In feestelijke kleding aten en dronken we gezellig op 28 december 2002 waarbij ook leuke sketches werden gedaan.

Vervolgens speelden we tijdens de Nieuwjaarsinstuif van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. We voerden daar opnieuw de Carmina Burana van Carl Orff uit. Op 17 januari 2003 werkten we mee aan de nieuwjaarspresentatie van ’t Kielzog met als thema: Carnaval des Animaux.

In dit seizoen voerden we voor het eerst de bewerking van het eerste klarinetconcert van Carl-Maria von Weber voor soloklarinet en klarinetorkest uit. Soliste Ailien de Beer oogstte veel bewondering met haar spel, o.a. tijdens een concert in de Koepelkerk in Sappemeer.

Op 1 februari 2003 was er opnieuw (nu voor de 4de keer) een succesvolle Klarinettistendag Noord-Nederland in Groningen.

Een heel bijzonder moment was de geboorte van het eerste “Capriccio-kleinkind”. Op 13 februari 2003 werd Evelien Suzanne Fennis, dochter van Capriccio-lid Corien Bier en Toine Fennis, geboren.

Als orkest gingen we steeds meer professionaliseren. Naast onze concertkleding kregen we per 10 maart nu ook ieder onze eigen lessenaar waarmee we op 15 maart 2003 al mee konden concerteren in De Tiehof te Onnen waar we een muzikale “Reis om de wereld” concert gaven.

In april 2003 was het alweer tijd voor onze volgende tour: de Capriccio Cappuccino Tour. Maar voordat wij naar Italië vertrokken, was het Italiaanse orkest “Corpo Filarmonico Giovanni Rinaldi” onder leiding van (bas)klarinettist Paolo de Gaspari bij ons te gast. Zij gaven natuurlijk een aantal concerten en we speelden ook samen. Ook maakten ze kennis met onze regio en maakten ze een uitstapje naar Amsterdam.
In deze periode werd de basis gelegd voor de “Basterclass”. Tijdens de Basterclasses delen professionele basklarinettisten hun kennis met amateur-musici. Paolo de Gaspari het voortouw met onze bassectie (alt, bas en contra-alt).

Aansluitend aan hun bezoek vertrokken wij per bus naar Italië voor onze Capriccio Cappuccino Tour. Ook wij gaven verscheidene concerten, onder andere in het prachtige theater in Carpi en in een dorpje bij het Gardameer. We brachten ook een bezoek aan Venetië. Uiteraard dronken we veel cappuccino en het merk Illy werd de winnaar. Aan het einde van de tour namen we deel aan de “Clarisax Day”. In totaal waren er zo’n 130 klarinettisten en saxofonisten die aan deze dag deelnamen. In verschillende bezettingen werd er gewerkt onder begeleiding van bekende docenten uit heel Europa.