2005-2006 Jaaroverzicht 17

Jaarverslag 2005-2006 (seizoen 17)

Ook dit jaar hadden we weer veel bijzondere evenementen. Chronologisch gezien was het eerste bijzondere evenement op 22 oktober 2005. Als orkest konden we ons laten horen op de World Bass Clarinet Convention in de Doelen te Rotterdam met Dvoraks 9de symfonie Uit de nieuwe wereld het eerste en vierde deel. Daarnaast speelde onze bassectie mee met het grootste basklarinettenorkest ter wereld. Er was voor dit orkest een speciaal orkest stuk geschreven door Paul Harvey. We kwamen hiermee in het Guinness recordbook met 149 basklarinetten waarvan de telling gecontroleerd werd door politie en notaris. 

Het volgende bijzondere project was op 5 november 2005. We deden toen mee met Coupe Royale in de Oosterpoort te Groningen. Het prins Bernhard Cultuurfonds had ook 7 andere orkesten uitgenodigd ter viering van hun 65 jaar bestaan. Deze orkesten hebben ooit een subsidie gekregen van het cultuurfonds. We hielden er een leuke DVD aan over waar alle orkesten opstonden met een eigen improvisatie van het hiervoor geschreven orkest stuk Coupe Royale. 

Op 5 februari 2006 gaven een triple concert in de grote zaal van het Prins Claus Conservatorium te Groningen samen met Clarinets Unlimited dat 15 jaar bestond en het Clarinetchoir SAMV uit Izegem (België). 

Op 29 april tot en met 2 mei ontvingen we onze Italiaanse vrienden van Corpo Filarmonico di Giovanni Rinaldi waarvan (bas)klarinettist Paolo De Gaspari dirigent is. Op 30 april gaven we een duo-concert inde Damkerk te Hoogezand. 

Op 1,2 en 3 mei hadden we ons grote project  van opnamen van de 9de symfonie van Dvorak in de Martinikerk te Groningen voor onze DVD. We kregen hierbij aanvulling van enkele klarinettisten en de paukenist van Corpo Filarmonica de Giovanni Rinaldi. Op 1 mei hadden we de audio opnamen en op 2 mei de beeldopnamen en op 3 mei de buitenopnamen op mooie kenmerkende locaties in de stad Groningen. 

Op 21 mei verzorgden we voor de 2de keer het benefietconcert voor de Nierstichting in de plaats Melkema te Huizinge. Het concert werd bij “favourite aria’s aangevuld met zangleerlingen van zangdocente Marthe Westers.

Op 10 juni mochten we wederom concerteren in de Martinikerk te Groningen tijdens de open toren en orgeldag. De organist van de Martinikerk had ons horen spelen bij onze DVD opnamen en vond onze klank zo mooi dat hij ons voor deze dag aan had aanbevolen. 

Naast al deze bijzondere concerten hadden we nog vele andere optredens zoals:

15 concerten in diverse verzorgingstehuizen in stad en provincie Groningen. 6 kerstconcerten in diverse tehuizen waarbij het kerstverhaal werd geïllustreerd met de bekende kerstliederen die men kan meezingen en 18 schoolconcertyen voor de groepen 5 en 6 van diverse basisscholen in Hoogezand en Sappemeer. 

Als bijzondere gebeurtenis moet natuurlijk het SWIK (Samenspel Weekend In ’t Kielzog) dat op 28-30 december werd gehouden in ’t Kielzog. Op de eerste dag was er een concert door de docenten Angela Fussel (en haar dochter) Paolo De Gaspari, David Jean Baptiste en Michel Duijves. De volgende dagen waren er vele samenspelactiviteiten en een speciale bassterclass voor de bas- en altklarinetten. Enkele maanden later moesten we helaas vernemen dat Angela Fussel was overleden. 

Tot slot valt ook te vermelden de AZK (Activiteiten Zonder Klarinet). We hebben bloembollen verkocht om onze kas wat aan te vullen. De Sinterklaas viering werd weer  gezellig met lekkernij aangekleed. We hadden 2x een filmavond. De 1ste keer met Peter en de Wolf en de Moldau en de 2de keer de film Amadeus.Helaas moesten we afscheid nemen van de vader van Rina Kwebeman op 15 april. Vader Kwebeman heeft altijd veel gedaan voor het orkest waarvoor we hem dankbaar zijn. 

Op 15 juli werd het seizoen afgesloten met een BBQ bij het huisje van Allard Venstra aan het Paterswoldsemeer.