2007-2008 Jaaroverzicht 19

Jaarverslag 2007-2008 (seizoen 19)

Naast de concerten ter opening van het culturele jaar in Haren (’t Clockhuys CKC) en Hoogezand (CKC ’t Keilzog) mochten we dit jaar op 8 sept. ook weer spelen in de Martinikerk te Groningen vanwege de open monumentendag.

Op 28 september speelden wij in ’t Clockhuys CKC op de afscheidsavond van de conciërge Albert Fiks.

Op 6 oktober gaven wij een bijzonder concert in de Koepelkerk te Sappemeer samen met de Amerikaanse klarinettist David Etheridge die het concertino van C.M.von Weber speelde.

Op 24 november deden wij voor de 2de keer mee voor een concert in de Waalse kerk te Amsterdam dit keer onder het motto van de  “Speel mee met Capriccio”dag.

Op 2 maart 2008 gaven wij een goed bezocht concert in kerk De Fontein te Groningen. Hier speelden wij het Concert voor orgel en orkest in F van J. Haydn  met organist Carel van Aurich.  Met klarinettist  Matthias Mueller uit Zwitserland speelde wij samen het Andante en Variationen van G.Rossini.

Op 22 maart gaven wij een duo-concert in De Broekhof te Zuidbroek samen met onze Italiaanse gasten die op tegenbezoek waren de Gruppo Filarmonico Quart (bij Aosta, Italië).

Op 17 mei hadden wij onze première uitvoering van De Moldau in de Nieuwe Kerk te Groningen. Matthias Mueller was er ook weer om Andante en Variationen van Rossini te spelen. Hiervoor hadden we op 16 mei nog een proefconcert met Matthias Mueller gegeven in Zorgcentrum de Heijmansstichting Neerwolde te Groningen.

Op 18 mei verzorgden wij voor de 4de achtereenvolgende keer het benefietconcert voor de Nierstichting in de plaat Melkema te Huizinge. Hier was ook Matthias Mueller de gastsolist.

Op 31 mei gaven ons grote concert dit keer in de Grote Kerk te Leeuwarden waar we in de mooie akoestiek een mooie uitvoering van de Moldau konden geven. Er ontstond een steeds betere balans  tussen de thema’s en tegenstemmen, versieringen en begeleidingen.

Ook het nieuwe stuk The Pirates of the Caribbean van K. Badelt bleek een succes nummer te zijn voor het publiek.

Van 4-12 juli 2009 waren we met veel succes op El Torro tour naar Madrid (Spanje). We kregen gelegenheid in de kapellen van de Koninklijke Paleizen te spelen in El Granja, Aranjuez, en El Pardo. (Zie hiervoor het reisverslag El Torro tour 2008).

Van 28-30 december 2007 hadden we het jaarlijkse SWIK. Het werd op 28 dec. geopend met een concert in de Koepelkerk te Sappemeer door de solisten Paolo De Gaspari, Matthias Mueller, Michel Duijves en het Ursus kwartet (Ailien, John, Rita en Jack de Beer).

Op 29 december was er wederom een concert in de koepelkerk waarbij wij na de pauze optraden. Voor de pauze was het Italiaanse duo Klass van Paolo De Gaspari (klarinet) en Alessandor Pivetti (piano).

 De AZK bestond dit jaar uit de sinterklaasviering op 1 december.

Op 23 december hadden we het kerstgala met eigen ingebrachte lekkernijen.

Ook het SWIK had dit jaar weer de nodige ondersteuning van de AZK commissie

Op 7 maart hadden we een infoavond voor onze Spanje reis deze zomer naar Madrid.

Voor het bezoek van de Italianen uit Quart/Aosta die logeerden in Breeland te Annen organiseerden wij op 22 maart een heerlijk zoet buffet voorafgaande aan ons concert in de Broekhof in Zuidbroek en op 24 maart een koud/warm buffet op de farwell party in Breeland. Op 25 maart in alle vroegte heeft een heel team van ouders en oudere Capriccioleden de Italianen uitgezwaaid en de schoonmaak in Breeland gedaan.

Van 4-10 augustus deden 8 spelers van Capriccio mee in het orkest van het openlucht recycle theaterstuk Casco. Er werden hiervan met groot succes 5 voorstellingen gegeven op het terrein van Blijham in Foxham te Hoogezand.