1990-1991 Jaaroverzicht 2

Dit tweede seizoen werd begonnen met veel nieuwe leden.

We begonnen het stuk in te studeren van Rossini "De Italiaanse in Algiers". Na een jaar hard studeren kon het bij het slotconcert worden gespeeld.

Daarnaast was een bestseller "Armenian Song" van Khatchaturian. Dit stuk speelden wij o.a. voor Radio Compagnie die opnames maakte in de Koepelkerk te Sappemeer op 14 november 1990

De kerstperiode konden we ook weer wat van ons laten horen. Zowel op het kerstconcert (14 december) van de muziekschool Hoogezand in het Kielzog als op de Carol-avond (21 december) van de muziekschool Haren in de Kerkboerderij.
Behalve onze concertstukken "Armenian Song" van Khatchaturian speelden we ook een "Menuet" van Mozart. Als extra attractie konden we tijdens de pauze van het concert een kerstliederen medley spelen van Frank Sacci.

Op de diverse AMV voorspeelavonden in de muziekscholen van Hoogezand en Haren lieten wij onze vorderingen horen met stukken van Sammy Nestico "The Demure" en "The delightfull" maar ook met een "Polonaise en Presto" van Mozart.
Als "uitsmijter" speelden we "The Pink Panther" van Henri Mancini.

Ook deden we mee aan een voorspeelavond AMV/SMV in het dorpshuis "De Roemte" te Harkstede.

Op 19 juni hadden wij ons slotconcert in de Fraeylemaborg te Slochteren. Bij zijn introductiepraatje meldde onze dirgent John de Beer dat wij een klarinetensemble waren.
"Het is een leerorkest. De bedoeling van het ensemble is dat leerlingen naast klarinetles zo vroeg mogelijk ook in een ensemble leren spelen. Wat daarbij opvalt is de grote verscheidenheid in leeftijden.
Dit geeft een heel aparte sfeer aan het orkest. U moet vanavond geen beroepsorkest verwachten maar een leerorkest. Het laat diverse stukken horen. Het één klinkt beter dan het ander."


Het programma van het slotconcert op 19 juni 1991 luidde als volgt:

1 Armenian Song (A Khatchaturian)
2 Menuetto (WA Mozart)
uit serenade no 1 KV 62a
3 A study in contrast (Sammy Nestico)
a. The Demure
b. The Delightful
4 Winter Fantasy Suite (Claire W. Johnson)
a. White Forests
b. Snow Birds
5 Duet voor 2 klarinetten (WA Mozart)
a. allegro
met als solisten Rutger Dijsselhof en John de Beer
6 Polonaise en Presto (WA Mozart)
uit Divertimento 12 KV 252
7 Blue Twilight (Harold L Walters)
8 Italian in Algiers (Gioacchino Rossini)

Het seizoen werd op 25 juni afgesloten met een etentje aan het Zuidlaardermeer te Midlaren.