1992-1993 Jaaroverzicht 4

Dit vierde seizoen had meteen al bijzondere kenmerken.

We hadden een buitenlands orkestlid Amy ... dat uit Amerika kwam en dit seizoen met ons meespeelde.

Op 11 oktober mochten we optreden bij Radio Noord in het programma
Muziek Melange van Hanneke Kappen.
We speelden hierbij met Tapebegeleiding o.a. "I get around" van Brian Wilson
(The BeeGees).
Op 11 december hadden we ons kerstconcert in de RK kerk te Sappemeer en op 17 december de bekende Carol-avond in de Kerkboerderij te Haren,
we speelden hier "Jesu, joy of man's desiring" van JS Bach.

Op 11 februari speelden we in het Verzorgingshuis Westerholm. Zowel als orkest als met ondersteunde tape begeleiding. Ook werden er vragen beantwoord over de diverse soorten klarinetten. In het Westerholm-nieuws schreef bewoner
L.J.J. Olivier "Alle uitvoerenden van het orkest, van de jongste (10 jaar) tot de oudste verdienen onze oprechte hulde! Dank voor deze mooie muzikale avond."

Na een korte opvoering op een AMV avond op 5 maart in Hoogezand hadden we een echt concert in het opvangcentrum Hoog Hullen te Eelde.
Een bijzondere ervaring te moeten spelen bij een groep mensen die elkaar begroeten met "Goedenavond familie!"

Het "familie" gevoel had invloed. We gingen op studiereis gedurende een weekend, een zogenaamde "repetitiemarathon".
Er was hier een speciale commissie voor gevormd die John kon bijstaan.
Deze cie bestond uit Jan Klein, Guiseppe Raneri, Geke Hooiveld en Corien Bier.
De gewone voorspeelavonden gaven te weinig speelervaring. We kunnen dan met deze ervaring weer meer concerten geven. Hiervoor werden bejaardenhuizen aangeschreven.
Op 23 en 24 april waren we voor deze repetitiemarathon in de jeugdherberg
"De Esbörg" te Scheemda alwaar stevig en langdurig gestudeerd werd.
De lange vrijdag avond, het slapen en overnachten met z'n allen in de jeugdherberg en een (niet bezochte) disco aan de overkant maakte het tot een avontuurlijke onderneming. De volgende dag werd er weer veel gespeeld. Toen 's avonds de ouders kwamen luisteren en de kinderen weer kwamen ophalen hadden we nog nauwelijks embouchure om er nog een redelijke toon uit te krijgen. Het was echter een zeer geslaagde onderneming die zeker het herhalen waard is.

In mei waren er de opendagen van de muziekscholen waar we aanwezig waren. Zowel op 8 mei in Haren als op 14 mei in Hoogezand.

Op 26 juni werd het slotconcert gehouden. Dit keer niet op de Fraeylemaborg maar in de pas aangelegde tuin van ons mede orkest lid Guiseppe Raneri.