1995-1996 Jaaroverzicht 7

Het zevende seizoen had ook weer een eigen kenmerk.

We begonnen ons optreden op 4 november met een opendag van de muziekschool Hoogezand. Op 30 november was er een optreden in het verzorgingshuis Westerholm waar we niet alleen als "Capriccio clarinetorkest"optraden maar ook met een kwartet uit het orkest bestaande uit: Geke Rouffaer, Rina Kwebeman, Marleen de Boer en Alexander Brands met delen uit "Die Zauberflote".

Op 17 december gaven we in eigen beheer een kerstconcert in "Theatercafe 't Pierement" te Sappemeer. Ook hier trad het klarinetkwartet op.
We speelden hier "Rikudim" (4 Israelische volksdansen) van Jan van der Roost onze favouriete orkeststuk van dit jaar. Na de pauze speelden we de bekende "Christmas Carols for clarinet choir" van Frank Sacci.

Uiteraard deden we ook mee met de carol-avond van de muziekschool Haren op 15 december en bij het nieuwjaarsconcert op 19 januari van de muziekschool Hoogezand. Op het nieuwjaarsconcert speelden we behalve ons eigen nummer Rikudim ook mee in een groter adhoc-orkest met de "Radetzki-mars" van Strauss en "The Second Waltz" van Schostakowitch.

Ook in twee andere verpleeg- en/of verzorgingshuizen speelden we. Op 17 januari in Maartenshof te Groningen en op 5 maart in Erasmusheem te Haren.

Op 20 april hadden we een gezamenlijk optreden bij het 90-jarig bestaan van de harmonie Apollo (het harmonieorkest Apollo) uit Haren in de gereformeerde kerk te Haren. Behalve onze bestseller "Rikudim" speelden we samen met Apollo
"de Universalband collection" (5 delen) van Jacob de Haan en "The Second Waltz" van D. Shostakovitch.

Op 25 tot en met 27 mei waren we weer op WWW in de "jeugdherberg Elst" in Elst bij Utrecht. Ook nu weer op de reis hiernaar toe een "moorkoppen" tussenstop bij Hotel Waanders te Staphorst.
Voor onze embouchure-rust tijdens dit WWW maakten we een wandeling langs de Rijn. 's Avonds wisten we John met Irene Nieweg op het witte paard te krijgen. Een foto waard.

Ons slotconcert op 22 juni speelden we op uitnodiging van de culturele commissie Hervormde Kerk Hoogezand-Sappemeer in de Koepelkerk te Sappemeer.