Bassclarinet section of Capriccio Clarinet Orchestra ready for
"Schéhérazade" of Rimsky-Korsakoff 

2015-09-26-Bass-Section-Capriccio.jpg

Binnenkort op YouTube fragmenten van het Jubileumconcert
kijk en abonneer op https://www.youtube.com/user/CapriccioNL
 

In 1989 is het Capriccio Clarinet Orchestra opgericht door dirigent John de Beer. Dit betekent dat al weer 25 jaar, (oud)leerlingen van het Clockhuys Centrum voor Kunst en Cultuur in Haren en het Kielzog Kunstencentrum in Hoogezand met heel veel plezier repeteren om overal concerten te geven.

Inderdaad, overal, want in die 25 jaar heeft het orkest op uitnodiging vele concerten gegeven, zowel in Nederland als ook in het buitenland. Er zijn concertreizen gemaakt naar West-Europese landen, maar ook naar Hongarije, Australië, Rusland en Japan. In die zin is het orkest met recht een visitekaartje voor het muziekonderwijs in onze regio. Nu, na 25 jaar is het orkest nog steeds springlevend en vol ambitie. In de zomer staan concerten tijdens het ClarinetFest® 2015 te Madrid op het programma.

Eerst wordt echter aandacht besteed aan het 25 jarig bestaan. Op zaterdag 7 maart om 20.00 uur geeft Capriccio een concert in de Martinikerk te Groningen. Capriccio speelt dan onder meer De Tovenaarsleerling van Paul Dukas en de Danse Macabre van Camille Saint-Saens én begeleidt gerenommeerde klarinettisten waaronder Jozsef Balogh (Hongarije), Paolo de Gaspari (Italië), Matthias Mueller (Zwitserland), Stephan Vermeersch (België), Céleste Zewald (Nederland), Ronald van Spaendonck (België), Fie Schouten (Nederland) en Ron Daelemans (Nederland).

Met zoveel fantastische klarinetsolisten in Groningen organiseert Capriccio i.s.m. het Prins Claus Conservatorium op vrijdag 6 maart masterclasses voor studenten uit onder meer Groningen, Utrecht en Rotterdam.

Op zondagmiddag 8 maart om 15.00 uur sluit het orkest af met de Capriccio DJ Party in de EMG Faktors in Groningen. Capriccio met haar solisten en de studenten van de conservatoria gaan de battle aan met een DJ. Het wordt een spetterende afsluiting van het jubileum weekend: Klassiek versus DJ.

24 Februari 2015

Clarinettist, composer, teacher, and member of the highly regarded InterClarinet ensemble. Mr. Balogh is a graduate of the Franz Liszt Academy of Music in Budapest. He has been the principal clarinettist in a number of leading orchestras, including the Budapest Opera Orchestra and the Hungarian Rad...

Lees verder >

24 Februari 2015

Matthias Mueller received a broad musical training at the University of Music in Basle; his most important teachers were Hans Rudolf Stalder and Jürg Wyttenbach. Since 1996 Matthias Müller has lived in Zurich and is Professor for Clarinet at the Zurich University of the Arts (ZHdK). He has gained ...

Lees verder >

24 Februari 2015

Paolo De Gaspari is one of the new generation of European virtuoso bass clarinettists. His international music profile began in 1998 and Paolo is now a leading exponent on the instrument, performing and teaching extensively in Europe. From continuous study, research and development, often in partner...

Lees verder >

Concert agenda