Capricco Magazine logo YouTube facebookLogo Twitter

2010 03 06 Joszef & John pointing.jpg
--------

Capriccio Clarinet Orchestra

Als het Capriccio Clarinet Orchestra optreedt, gebeurt er iets...... Als één van de grootste en oudste klarinetorkesten van Nederland heeft Capriccio hetzelfde bereik als een symfonieorkest. De musici hebben hun basis in Groningen, maar bespelen van daaruit succesvol binnen- en buitenland.

Een Russische journalist schreef over Capriccio:
"...... het Concerto van Mozart speelde, hoorden wij geen orkestbegeleiding, maar een begeleiding van de hemelse wind zelf, die de Nederlandse molen laat draaien. Inademen, blazen, zacht uitademen ... Of was het de begeleiding van de hemel zelf?..."

Capriccio speelt bekende werken uit het internationaal symfonisch repertoire zoals symfonie nr. 9 uit De Nieuwe Wereld van A. Dvorak, De Moldau van B. Smetana maar ook selecties uit musicals en klezmer.

In Capriccio spelen de Asklarinet, Esklarinet, Besklarinet, Altklarinet, Basklarinet en de Contrabasklarinet van hoog naar laag hun partij.

Het orkest staat sinds haar oprichting onder de inspirerende leiding van dirigent John de Beer die op 6 maart 2010 werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

3 Maart 2013

In 1992, “Kansai Clarinet Society” was founded for the purpose of extensive activities with clarinet music. “Kansai Clarinet Quartet” consists of the members from this group. Since their first appearance in 1996, they have held many concerts. Domestically in Japan, they have played in vari...

Lees verder >

23 September 2012

Van 19 - 27 november gaat Capriccio op uitnodiging van professor Hideaki Iwai naar Osaka in Japan. Er worden concerten gegeven in het prefect Mie en de stad Osaka....

Lees verder >

Concert agenda