Capricco Magazine logo YouTube facebookLogo Twitter

Capriccio presents Clarinet Macabre

 
English version                                                             Dutch version

Capriccio Clarinet Festival March
5-8, 2015 in Groningen, Holland 

for more information: info@capriccio.nl
--------

Capriccio Clarinet Orchestra

Als het Capriccio Clarinet Orchestra optreedt, gebeurt er iets...... Als één van de grootste en oudste klarinetorkesten van Nederland heeft Capriccio hetzelfde bereik als een symfonieorkest. De musici hebben hun basis in Groningen, maar bespelen van daaruit succesvol binnen- en buitenland.

Een Russische journalist schreef over Capriccio:
"...... het Concerto van Mozart speelde, hoorden wij geen orkestbegeleiding, maar een begeleiding van de hemelse wind zelf, die de Nederlandse molen laat draaien. Inademen, blazen, zacht uitademen ... Of was het de begeleiding van de hemel zelf?..."

Capriccio speelt bekende werken uit het internationaal symfonisch repertoire zoals symfonie nr. 9 uit De Nieuwe Wereld van A. Dvorak, De Moldau van B. Smetana maar ook selecties uit musicals en klezmer.

In Capriccio spelen de Asklarinet, Esklarinet, Besklarinet, Altklarinet, Basklarinet en de Contrabasklarinet van hoog naar laag hun partij.

Het orkest staat sinds haar oprichting onder de inspirerende leiding van dirigent John de Beer die op 6 maart 2010 werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

3 Oktober 2014

Capriccio maakt een videoclip op een geheime locatie. De videoclip wordt eind oktober uitgebracht....

Lees verder >

3 Oktober 2014

Zondag 23 november wordt de muziek uitgevoerd die John de Beer geschreven heeft voor de theaterproductie "De W.A. Scholten" De componist zal ook vertellen over de muziek. Het concert vindt plaats in de Vredekerk in Hoogezand....

Lees verder >

3 Oktober 2014

In het weekend van 7/8 maart 2015 viert Capriccio haar 25-jarig jubileum met concerten in De Martinikerk en De EMG Faktors in Groningen....

Lees verder >

Concert agenda