Dirigent John de Beer 

John de Beer, 18 maart 1952, begon op achtjarige leeftijd met Algemene Muzikale Vorming/Blokfluit en nam twee jaar later zangles. Dertien jaar oud begon hij met de studie saxofoon en een jaar later met de klarinet.

John studeerde op het conservatorium in Groningen klarinet bij Reinier Hoogerheide met als tweede instrument de saxofoon. Compositie studeerde hij bij Willem Frederik Bon.

Hij componeerde werken voor diverse bezettingen en tijdens zijn studie samen met Jacob ter Veldhuis de opera "Movements en Mottoballen".

Met Ter Veldhuis richtte hij ook het kamermuziek ensemble "Massief" op waarmee zij naast eigen composities ook werken van andere moderne componisten uitvoerden.

Sinds 1999 is hij voorzitter van NERV, de Nederlandse EnkelRiet Vereniging, en organiseert o.a. Conventies, Klarinetdagen en Masterclasses.

Wereldwijd dirigeerde hij verschillende Clarinet Choirs tijdens festivals en concerten. Als gastdocent is hij verbonden aan de staf van de ClariSax Days in Italië, het Internationale Klarinet Festival in Hongarije en de Internationale Kamermuziekdagen in Noorwegen. Verder gaf de Beer masterclasses en cursussen in o.a. Engeland, Amerika, Noorwegen, Zwitserland, Rusland, Italië, Noorwegen, Australië, Denemarken en Slovenië.

John & David Etheridge John & Jozsef Balogh John, Herman Braune and student
John & David Etheridge          Joszef Balogh & John          John, Herman Braune & student    

Teachers Clarinet Camp Hungary
Eva Wasserman, John, David Etheridge, Paolo and Antonella de Gaspari and Pedro Rubio