Leprechaun-Tour-2024.jpg

Capriccio Clarinet Orchestra mag, bestaande uit 35 leerlingen van de muziekscholen Kielzog (Hoogezand) en ’t Clockhuys (Haren), deze zomer spelen op het internationale ClarinetFest in Dublin. Met leeftijden die variëren van 60 tot aan de jongste van 10 jaar, een enorme eer.

Toch even in het kort voor wie Capriccio Clarinet Orchestra (nog) niet kent;
Capriccio Clarinet Orchestra is in 1989, 35 jaar geleden, opgericht door John de Beer. Hij was 40 jaar docent aan beide muziekscholen en wilde zijn leerlingen meer meegeven dan een half uur les in de week. Samen musiceren en kennis laten maken met verschillende muziekstijlen was zijn doel.
John heeft veel bereikt met zijn orkest zoals het maken en uitvoeren van DVD/CD opnames in de martinikerk, mooie projecten met o.a. Edwin Rutten, grote symfonieën omgezet voor een klarinetorkest en vele grote wereldreizen naar Denemarken, Engeland, Hongarije, Rusland, Italië, Spanje, Australië, Japan en vele andere landen.

December 2021 kreeg John te horen dat hij niet beter zou worden na de tweede keer diagnose leukemie. Zijn dochter Ailien de Beer, die al zijn lespraktijk aan de muziekscholen had overgenomen, heeft daarom ook het dirigeerstokje van John op zich genomen.

John heeft Ailien twee jaar kunnen voorbereiden om het orkest te leiden zoals hij dat altijd heeft gedaan met dezelfde ambitie, drive en passie. Tijdens corona en zijn ziekte heeft het orkest weinig kunnen doen, dus hebben John en Ailien plannen gemaakt om naar Dulbin te reizen om te spelen tijden het International Clarinet Festival begin augustus dit jaar. 
Helaas zal John deze tour niet meer meemaken, want zoals jullie misschien wel weten is hij is op 13 januari j.l. overleden. John zijn laatste wens voor Capriccio was doorgaan met muziek! Grote reden voor Capriccio om de reis toch te maken ondanks het grote verlies. Het openingsconcert tijdens dit festival wordt opgedragen aan John heeft de organisatie laten weten. Een blijk van internationale erkenning voor zijn betekenisvolle bijdragen aan de klarinet en de muziekwereld.


Podcast over 30 jaar Capriccio
luister hier

info@capriccio.nl
Capriccio Clarinet Orchestra | Facebook
YouTube kanaal CapriccioNL

-------------------------------------------

In 1989 is het Capriccio Clarinet Orchestra opgericht door dirigent John de Beer. Dit betekent dat al meer dan 30 jaar, (oud)leerlingen van het Clockhuys Centrum voor Kunst en Cultuur in Haren en het Kielzog Kunstencentrum in Hoogezand met heel veel plezier repeteren om overal concerten te geven. Inderdaad, overal, want in die 30 jaar heeft het orkest op uitnodiging vele concerten gegeven, zowel in Nederland als ook in het buitenland. Er zijn concertreizen gemaakt naar West-Europese landen, maar ook naar Hongarije, Australië, Rusland en Japan. In die zin is het orkest met recht een visitekaartje voor het muziekonderwijs in onze regio. Nu, na 30 jaar is het orkest nog steeds springlevend en vol ambitie.

privacy statement klik hier

24 Januari 2019

Shéhérazade is een geliefd werk van de Russische componist Rimsky-Korsakov. Geïnspireerd op de sprookjes van 1001 Nacht betovert de muziek het publiek en neemt het mee op een reis door de fantastische verhalen die Shéhérazade aan de Sultan vertelt. Capriccio voert het werk, met verteller en mu...

Lees verder >

24 Januari 2019

Capriccio bestaat het komende seizoen dertig jaar en dat gaan we vieren met een aantal concerten en activiteiten. Houd de website in de gaten voor de aankondigingen!...

Lees verder >

7 Mei 2018

Het "Concertino for 2 basset horns and clarinet orchestra" is speciaal voor Capriccio en Jesse Faber en Bart de Kater gecomponeerd door de Amerikaanse componist Sean Osborn. In het jubileumjaar wordt het werk uitgevoerd tijdens één van de concerten waarbij de componist aanwezig is....

Lees verder >

Concert agenda