Ukkie Tour was GREAT!!!!

Het is vandaag een week geleden dat we speelden in de prachtige St. Paul's Church aan Covent Garden in Londen. Een fantastische kerk want je proefde de eeuwen geschiedenis bij iedere inademing en voelde de tijd heel even stil staan. En wie goed luisterde hoorde achter in de kerk het gemompel van acteurs uit de vele theaters rondom Covent Garden. Een historische plek in Londen waar wij een week geleden onze muziek mochten spelen.

We kijken terug op een mooie tour met heel veel verschillende ervaringen. Muzikaal natuurlijk! Maar ook het reizen was een belevenis: de bus, de trein, de metro, de dubbeldekker, de wandeling en de hop-on hop off. Net als ons concertprogramma was het een mozaiek aan kleuren. Van het toch een beetje afstandelijke British Clarinet Ensemble tot het East Anglian Single Reed Choir met tea, coffee and cake zijn we ondergedompeld in de Britse wereld.

De aftrap van onze Britse "Spelen" was in Hitchin met de repetitie en het concertje samen met het BCE in het privé schooltje. Toch indrukwekkend met zoveel bassen en contrabassen en fijn dat Susan, Steven en collega contrabassist met ons mee wilden spelen!

Play Day klinkt als Speel Dag en dat was het ook voor ons allemaal. De kinderen speelden in de gangen en wij toeterden door het geboden repertoire. De combinatie Variaties en Haendel roept vanaf nu zeker herinneringen op en dat terwijl variatie een belangrijk element is in muziek en Haendel een geweldige componist. It's not our cup of tea maar we hebben die dag wel even mogen proeven aan hun cup of tea en dat is voor beide orkesten leerzaam. (wellicht kunnen de Sicilianen ook eens naar het BCE)

Tjonge, wat was het mooi in Londen en vooral wat was het koud en guur! Wij hebben Londen gezien zoals het er meestal uit ziet terwijl je ook de pech kunt hebben dat de zon schijnt en dat is voor Londenaren een grote uitzondering. Jazeker, er had zelfs nog wel wat mist bij gekund zodat alle foto's dezelfde sfeer zouden krijgen. Maar ik vond het geweldig om on en off te hoppen op de bus en heb genoten van deze vrije dag. En er zijn toch mooie foto's gemaakt!

Gelukkig was de dinsdag wel zonnig zodat we in de tuin van de St. Pauls's konden lunchen en de groepsfoto konden maken zonder en met de Ukkies. Want ja als de reis de naam Ukkie Tour krijgt dan moeten er ook kindertjes mee. Of was het misschien andersom?

Met kinderen en baby's reizen is normaal al een hele tour. Maar ook nog in het keurslijf van een concert tour is dat pas een echte opgave! Vanaf deze plek een "hip hip hooray" voor de ouders maar vooral de kids die het soms jammer leken te vinden dat hun vader en/of moeder mee waren!

Er zat een natuurlijk crescendo in deze tour en die eindigde in een groot sforzando tijdens ons concert in het Crampford Theatre in Chelmsford. Een zaal vol met enthousiast publiek dat ons programma zeer waardeerde. Daar doen we het voor en ik hoorde dat ze ons volgend jaar graag terug willen in hun lunch concerten programma. We hebben ook uitstekend gespeeld ondanks het gemis van enige vorm van akoestiek en dat was best wel een uitdaging! Hugo heeft helaas het laatste concert gemist omdat hij op rij 1 het hele concert heeft geslapen!

En 's avonds kwam de kers op de Ukkie Taart met een "joint rehearsal" met het East Anglian Single Reed Choir! Hier kregen we de Britse gastvrijheid te zien, te horen en zelfs te proeven. De pauze was veel en veel te kort want iedereen wilde met je praten en je moest de coffee, tea and home made cakes ook nog nuttigen. Dirigent Anthony Bailey leidde duidelijk en adequaat de repetitie! Deze mensen wil ik wel beter leren kennen en daarom heb ik ze uitgenodigd om eens bij ons langs te komen voor een kopje koffie, thee en zelfgemaakte cake.

Het is altijd weer fijn om te zien hoe snel en flexibel we zijn in het openbaar vervoer en bij repetities en concerten. Dat maakt reizen met Capriccio altijd goed. Zoals de juf in de receptie van de Premier Inn opmerkte: "I can see your group is used traveling around". Wij zijn inderdaad een groep waarmee je de wereld over kunt reizen. Daarom dank voor jullie inzet!

Ook de eet/kook ploeg heeft uitstekend werk gedaan: van Italiaans en Grieks tot indiaas kwam voorbij. Het is mooi om te zien dat deze zaken logistiek bij jullie in uitstekende handen is. En de bonte avond was weer een groot succes met de BACH (Bonte Avond Capriccio Heren). De Capriccio Awards 2018 zijn verdeeld en we maken ons op voor de CA 2019 in .... Mijn dank aan iedereen is groot en we gaan op weg naar de volgende uitdaging!

1998-1999 Jaaroverzicht 10

Het tiende seizoen had ook weer allure vanwege de buitenlandse reis naar Wales.

Het seizoen begon met 2x een optreden op een wat onttakeld Raadhuisplein in Haren (wat vernieuwd en klaar had moeten zijn) in het kader van "Haren Klassiek". Een actie om het plezierig te kunnen winkelen in Haren niveau te geven. In een stromende regen in een tent konden we ons repertoire uit Denemarken spelen.

Op 14 oktober traden wij op in het programma "Cultureel Herfstboeket". In de Ontmoetingskerk op het terrein van Dennenoord te Zuidlaren. Onze toppers bij dit concert waren: The grand Old Duke of York van Gordon Lewin en het Rondo uit het trompetconcert van J.N. Hummel met als solist John de Beer op klarinet. Ook Puszta van Jan van der Roost was een goede opvolger van Rikudim (de 4 Israelische dansen) van Jan van de Roost. Als sympatieke toegiften speelden we "Whem I'm 64" van de Beatles en de traditional "Teddy Bear's Picnic".

Rondom de kerstdagen hadden we ook weer drukke tijden. Op 11 december speelden we op de Carolavond van de muziekschool Haren in de Gereformeerde kerk te Haren. Op 19 december gaven we een concert in de kerk van Oude Schans op speciaal verzoek van een 60-jarige die haar verjaardag vierde. Op 20 december hadden wij ons eigen Kerstconcert in Theatercafe 't Pierement te Sappemeer (met als speciale gast de jarige Rita de Beer). Op dit concert speelden we ook in kleiner verband. De vele kwartetten die dit seizoen waren gestart lieten hier van zich horen. Na de pauze brachten we kerstliederen ten gehore in het 12 delige stuk "Good King Wencelas" van William Ryden. Op 22 januari het Nieuwjaarsconcert in het Kielzog te Hoogezand.

Onze concerten in de verzorgingstehuizen waren dit jaar op 13 februari in Dilgtoord te Haren, op 23 mei in Neerwolde te Groningen, op 27 mei in Beatrixoord te Haren en op 2 juli in Huize Westerholm te Haren.

De opendagen van de muziekscholen waren op 5 juni in Haren en op 19 juni in Hoogezand.

Het slotconcert was op 8 juli in de Werf te Hoogezand.

Daarna gingen wij op van 16 tot en met 24 juli op reis naar North Wales
In de diverse "castles", hotels en churches speelden we. Als hoogtepunt beleefden we een openluchtconcert in het parkmuseum van Portmeirion. Maar dit alles staat beschreven in ons reisverslag.

Ook dit seizoen kwamen er 2 Capricciokranten uit en een extra editie in juni 1999. Het Harener Weekblad (17 september 1998) bracht ons in beeld bij "Haren Klassiek" onder de kop "Regen wordt in Haren muzikaal begeleid".
The Caenarfon Denbigh HERALD ( july 23, 1999) kwam uit met een foto van ons samen met het North Wales Clarinet Choir in het Caernarfon Castle met de kop: " Clarinetists double up with the Dutch".