Ukkie Tour was GREAT!!!!

Het is vandaag een week geleden dat we speelden in de prachtige St. Paul's Church aan Covent Garden in Londen. Een fantastische kerk want je proefde de eeuwen geschiedenis bij iedere inademing en voelde de tijd heel even stil staan. En wie goed luisterde hoorde achter in de kerk het gemompel van acteurs uit de vele theaters rondom Covent Garden. Een historische plek in Londen waar wij een week geleden onze muziek mochten spelen.

We kijken terug op een mooie tour met heel veel verschillende ervaringen. Muzikaal natuurlijk! Maar ook het reizen was een belevenis: de bus, de trein, de metro, de dubbeldekker, de wandeling en de hop-on hop off. Net als ons concertprogramma was het een mozaiek aan kleuren. Van het toch een beetje afstandelijke British Clarinet Ensemble tot het East Anglian Single Reed Choir met tea, coffee and cake zijn we ondergedompeld in de Britse wereld.

De aftrap van onze Britse "Spelen" was in Hitchin met de repetitie en het concertje samen met het BCE in het privé schooltje. Toch indrukwekkend met zoveel bassen en contrabassen en fijn dat Susan, Steven en collega contrabassist met ons mee wilden spelen!

Play Day klinkt als Speel Dag en dat was het ook voor ons allemaal. De kinderen speelden in de gangen en wij toeterden door het geboden repertoire. De combinatie Variaties en Haendel roept vanaf nu zeker herinneringen op en dat terwijl variatie een belangrijk element is in muziek en Haendel een geweldige componist. It's not our cup of tea maar we hebben die dag wel even mogen proeven aan hun cup of tea en dat is voor beide orkesten leerzaam. (wellicht kunnen de Sicilianen ook eens naar het BCE)

Tjonge, wat was het mooi in Londen en vooral wat was het koud en guur! Wij hebben Londen gezien zoals het er meestal uit ziet terwijl je ook de pech kunt hebben dat de zon schijnt en dat is voor Londenaren een grote uitzondering. Jazeker, er had zelfs nog wel wat mist bij gekund zodat alle foto's dezelfde sfeer zouden krijgen. Maar ik vond het geweldig om on en off te hoppen op de bus en heb genoten van deze vrije dag. En er zijn toch mooie foto's gemaakt!

Gelukkig was de dinsdag wel zonnig zodat we in de tuin van de St. Pauls's konden lunchen en de groepsfoto konden maken zonder en met de Ukkies. Want ja als de reis de naam Ukkie Tour krijgt dan moeten er ook kindertjes mee. Of was het misschien andersom?

Met kinderen en baby's reizen is normaal al een hele tour. Maar ook nog in het keurslijf van een concert tour is dat pas een echte opgave! Vanaf deze plek een "hip hip hooray" voor de ouders maar vooral de kids die het soms jammer leken te vinden dat hun vader en/of moeder mee waren!

Er zat een natuurlijk crescendo in deze tour en die eindigde in een groot sforzando tijdens ons concert in het Crampford Theatre in Chelmsford. Een zaal vol met enthousiast publiek dat ons programma zeer waardeerde. Daar doen we het voor en ik hoorde dat ze ons volgend jaar graag terug willen in hun lunch concerten programma. We hebben ook uitstekend gespeeld ondanks het gemis van enige vorm van akoestiek en dat was best wel een uitdaging! Hugo heeft helaas het laatste concert gemist omdat hij op rij 1 het hele concert heeft geslapen!

En 's avonds kwam de kers op de Ukkie Taart met een "joint rehearsal" met het East Anglian Single Reed Choir! Hier kregen we de Britse gastvrijheid te zien, te horen en zelfs te proeven. De pauze was veel en veel te kort want iedereen wilde met je praten en je moest de coffee, tea and home made cakes ook nog nuttigen. Dirigent Anthony Bailey leidde duidelijk en adequaat de repetitie! Deze mensen wil ik wel beter leren kennen en daarom heb ik ze uitgenodigd om eens bij ons langs te komen voor een kopje koffie, thee en zelfgemaakte cake.

Het is altijd weer fijn om te zien hoe snel en flexibel we zijn in het openbaar vervoer en bij repetities en concerten. Dat maakt reizen met Capriccio altijd goed. Zoals de juf in de receptie van de Premier Inn opmerkte: "I can see your group is used traveling around". Wij zijn inderdaad een groep waarmee je de wereld over kunt reizen. Daarom dank voor jullie inzet!

Ook de eet/kook ploeg heeft uitstekend werk gedaan: van Italiaans en Grieks tot indiaas kwam voorbij. Het is mooi om te zien dat deze zaken logistiek bij jullie in uitstekende handen is. En de bonte avond was weer een groot succes met de BACH (Bonte Avond Capriccio Heren). De Capriccio Awards 2018 zijn verdeeld en we maken ons op voor de CA 2019 in .... Mijn dank aan iedereen is groot en we gaan op weg naar de volgende uitdaging!

2006-2007 Jaaroverzicht 18

Jaarverslag 2006-2007 (seizoen 18)

Dit jaar begonnen we met een intensieve start op 9 september 2006. We starten die dag met een openluchtconcert bij ’t Clockhuys CKC in Haren vanwege de kunst en cultuurdag. Daarna speelden we ook in de openlucht bij CKC ’t Kielzog in Hoogezand vanwege de cultuurdag en tot slot mochten we spelen in de Martinikerk vanwege open monumentendag.

Op 12 september speelden wij voor het bestuur van de bank der Nederlandse Gemeenten in de Ambsthof te Kielwindeweer. (een kennismaking voor gemeentelijke bestuurders van het entertainment gehalte van Capriccio)

Op 4 november speelden wij onder auspiciën van NERV onder het motto “Laaf je (een dag) aan de klarinet” in de klarinet in de Waalse kerk te Amsterdam. Overdag waren er workshops in kleinere groepen en ’s avonds het concert in een prachtige kerk.

Op 18 november gaven een concert met “het weer” als motto in de kerk De Hoeksteen te Leek samen met het koor “In between” dat onder leiding staat van Ronald Kedra. Op 16 december had het contact met Ronald Kedra een vervolg met een concert in de kerk te Roden met het Christelijk Mannenkoor.

Op 13 en 27 januari 2007 gaven een concert samen met het Gereformeerd Mannenkoor Noord Drenthe in resp. de Damkerk te Hoogezand en in de kerk van Uithuizermeeden.

Op 11 februari gaven een concert in de grote kerk te Emmen waar we o.a. het dubbelpianoconcert van A.W. Mozart KV 365 speelden met als solisten de pianisten Olga Karelova en Ronald Kedra.

Een goede “generale” voor onze concertreis naar Rusland Ekaterinburg.

Op 24 april gaven we nog een oefenconcert voor onze Ruslandreis in de Koepelkerk te Sappemeer. Van 29 april tot en met 7 mei waren we op onze “Ursustour” naar Ekaterinburg. We hebben daar 5 concerten gegeven in o.a. de Makletzyzaal met Olga Karelova en Ronald Kedra. (zie hiervoor het reisverslag van de Ursustour)

We kregen een bijzondere recensie in een Russische krant: Toen het pianoduo Karelova/Kedra een concert van Mozart speelde, hoorden wij geen orkestbegeleiding, maar een begeleiding van de hemelse wind zelf, die Nederlandse molens laat draaien. Inademen, blazen, zacht uitademen….Of was het de begeleiding van de hemel zelf?..

Op 13 mei net terug uit Rusland gaven een concert in de kerk te Sleen. Een goede afsluiting van onze Russische tournee in een kerk met veel akoestiek,

Op 20 mei mochten we al weer voor de 3de keer het benefietconcert verzorgen voor de Nierstichting in de Plaats Melkema te Huizinge.

Op 9 juni speelden we weer in de Martinikerk te Groningen vanwege de “open torendag”. Als bijzonderheid valt te vermelden dat die dag voor het eerst de trailer was te zien van onze uit te brengen DVD opgenomen in de Martinikerk.

Aan het eind van het seizoen konden we op 21 juni spelen in Martiniplaza voor 700 noordelijke ondernemers.

Op 28 juni in CKC ’t Kielzog te Hoogezand bij de (militaire) Veteranenbijeenkomst.

Naast al deze bijzondere concerten gaven we nog vele andere concerten zoals:

8 concerten in de diverse verzorgingstehuizen in de stad en provincie Groningen

1 kerstconcert met het kerstverhaal geïllustreerd met bekende mee te zingen kerstliederen

7 concerten in het kader van de CKC’s ’t Kielzog en ’t Clockhuys.

Ook dit jaar hadden we het SWIK (Samenspel Weekend In ’t Kielzog) van 28-30 december.

Als gastspelers en docenten waren aanwezig Paolo De Gaspari (Italië), David Jean Babtiste(Engeland), Michel Duijves(Amsterdam), Borut Vatovec(Slovenië) en zijn vrouw Tanja(gitaar)  en de pianisten Olga Karelova en Ronald Kedra voor de begeleiding.

Als bijzonderheid valt te vermelden de aanwinst van een contrabasklarinet die we konden overnemen van David Jean Babtiste. Verder kreeg onze bassectie basles van Marij Van Gorkom in het kader van haar afsluiting van haar opleiding als basklarinettist bij Henri Bok.

Tot slot valt ook te vermelden de AZK (Activiteiten Zonder Klarinet).

Op 18 oktober hadden we de Gala presentatie van onze DVD in bioscoop “Must See” te Hoogezand met Arno van der Heijde als presentator. Deze kon de DVD aanbieden aan de burgemeester en wethouders van Hoogezand en Haren en gemeenteraadsleden uit Groningen.

Bij de Sinterklaasviering op 2 december waren er weer fraaie surprises en gedichten.

Op 23 december hadden we een overheerlijk en fraai aangeklede Kerstgala waar een iedere heerlijke culinaire waren inbracht.

Op 25 mei hadden we een eindevaluatie van onze Rusland reis met video en foto’s.