Ukkie Tour was GREAT!!!!

Het is vandaag een week geleden dat we speelden in de prachtige St. Paul's Church aan Covent Garden in Londen. Een fantastische kerk want je proefde de eeuwen geschiedenis bij iedere inademing en voelde de tijd heel even stil staan. En wie goed luisterde hoorde achter in de kerk het gemompel van acteurs uit de vele theaters rondom Covent Garden. Een historische plek in Londen waar wij een week geleden onze muziek mochten spelen.

We kijken terug op een mooie tour met heel veel verschillende ervaringen. Muzikaal natuurlijk! Maar ook het reizen was een belevenis: de bus, de trein, de metro, de dubbeldekker, de wandeling en de hop-on hop off. Net als ons concertprogramma was het een mozaiek aan kleuren. Van het toch een beetje afstandelijke British Clarinet Ensemble tot het East Anglian Single Reed Choir met tea, coffee and cake zijn we ondergedompeld in de Britse wereld.

De aftrap van onze Britse "Spelen" was in Hitchin met de repetitie en het concertje samen met het BCE in het privé schooltje. Toch indrukwekkend met zoveel bassen en contrabassen en fijn dat Susan, Steven en collega contrabassist met ons mee wilden spelen!

Play Day klinkt als Speel Dag en dat was het ook voor ons allemaal. De kinderen speelden in de gangen en wij toeterden door het geboden repertoire. De combinatie Variaties en Haendel roept vanaf nu zeker herinneringen op en dat terwijl variatie een belangrijk element is in muziek en Haendel een geweldige componist. It's not our cup of tea maar we hebben die dag wel even mogen proeven aan hun cup of tea en dat is voor beide orkesten leerzaam. (wellicht kunnen de Sicilianen ook eens naar het BCE)

Tjonge, wat was het mooi in Londen en vooral wat was het koud en guur! Wij hebben Londen gezien zoals het er meestal uit ziet terwijl je ook de pech kunt hebben dat de zon schijnt en dat is voor Londenaren een grote uitzondering. Jazeker, er had zelfs nog wel wat mist bij gekund zodat alle foto's dezelfde sfeer zouden krijgen. Maar ik vond het geweldig om on en off te hoppen op de bus en heb genoten van deze vrije dag. En er zijn toch mooie foto's gemaakt!

Gelukkig was de dinsdag wel zonnig zodat we in de tuin van de St. Pauls's konden lunchen en de groepsfoto konden maken zonder en met de Ukkies. Want ja als de reis de naam Ukkie Tour krijgt dan moeten er ook kindertjes mee. Of was het misschien andersom?

Met kinderen en baby's reizen is normaal al een hele tour. Maar ook nog in het keurslijf van een concert tour is dat pas een echte opgave! Vanaf deze plek een "hip hip hooray" voor de ouders maar vooral de kids die het soms jammer leken te vinden dat hun vader en/of moeder mee waren!

Er zat een natuurlijk crescendo in deze tour en die eindigde in een groot sforzando tijdens ons concert in het Crampford Theatre in Chelmsford. Een zaal vol met enthousiast publiek dat ons programma zeer waardeerde. Daar doen we het voor en ik hoorde dat ze ons volgend jaar graag terug willen in hun lunch concerten programma. We hebben ook uitstekend gespeeld ondanks het gemis van enige vorm van akoestiek en dat was best wel een uitdaging! Hugo heeft helaas het laatste concert gemist omdat hij op rij 1 het hele concert heeft geslapen!

En 's avonds kwam de kers op de Ukkie Taart met een "joint rehearsal" met het East Anglian Single Reed Choir! Hier kregen we de Britse gastvrijheid te zien, te horen en zelfs te proeven. De pauze was veel en veel te kort want iedereen wilde met je praten en je moest de coffee, tea and home made cakes ook nog nuttigen. Dirigent Anthony Bailey leidde duidelijk en adequaat de repetitie! Deze mensen wil ik wel beter leren kennen en daarom heb ik ze uitgenodigd om eens bij ons langs te komen voor een kopje koffie, thee en zelfgemaakte cake.

Het is altijd weer fijn om te zien hoe snel en flexibel we zijn in het openbaar vervoer en bij repetities en concerten. Dat maakt reizen met Capriccio altijd goed. Zoals de juf in de receptie van de Premier Inn opmerkte: "I can see your group is used traveling around". Wij zijn inderdaad een groep waarmee je de wereld over kunt reizen. Daarom dank voor jullie inzet!

Ook de eet/kook ploeg heeft uitstekend werk gedaan: van Italiaans en Grieks tot indiaas kwam voorbij. Het is mooi om te zien dat deze zaken logistiek bij jullie in uitstekende handen is. En de bonte avond was weer een groot succes met de BACH (Bonte Avond Capriccio Heren). De Capriccio Awards 2018 zijn verdeeld en we maken ons op voor de CA 2019 in .... Mijn dank aan iedereen is groot en we gaan op weg naar de volgende uitdaging!

2007-2008 Jaaroverzicht 19

Jaarverslag 2007-2008 (seizoen 19)

Naast de concerten ter opening van het culturele jaar in Haren (’t Clockhuys CKC) en Hoogezand (CKC ’t Keilzog) mochten we dit jaar op 8 sept. ook weer spelen in de Martinikerk te Groningen vanwege de open monumentendag.

Op 28 september speelden wij in ’t Clockhuys CKC op de afscheidsavond van de conciërge Albert Fiks.

Op 6 oktober gaven wij een bijzonder concert in de Koepelkerk te Sappemeer samen met de Amerikaanse klarinettist David Etheridge die het concertino van C.M.von Weber speelde.

Op 24 november deden wij voor de 2de keer mee voor een concert in de Waalse kerk te Amsterdam dit keer onder het motto van de  “Speel mee met Capriccio”dag.

Op 2 maart 2008 gaven wij een goed bezocht concert in kerk De Fontein te Groningen. Hier speelden wij het Concert voor orgel en orkest in F van J. Haydn  met organist Carel van Aurich.  Met klarinettist  Matthias Mueller uit Zwitserland speelde wij samen het Andante en Variationen van G.Rossini.

Op 22 maart gaven wij een duo-concert in De Broekhof te Zuidbroek samen met onze Italiaanse gasten die op tegenbezoek waren de Gruppo Filarmonico Quart (bij Aosta, Italië).

Op 17 mei hadden wij onze première uitvoering van De Moldau in de Nieuwe Kerk te Groningen. Matthias Mueller was er ook weer om Andante en Variationen van Rossini te spelen. Hiervoor hadden we op 16 mei nog een proefconcert met Matthias Mueller gegeven in Zorgcentrum de Heijmansstichting Neerwolde te Groningen.

Op 18 mei verzorgden wij voor de 4de achtereenvolgende keer het benefietconcert voor de Nierstichting in de plaat Melkema te Huizinge. Hier was ook Matthias Mueller de gastsolist.

Op 31 mei gaven ons grote concert dit keer in de Grote Kerk te Leeuwarden waar we in de mooie akoestiek een mooie uitvoering van de Moldau konden geven. Er ontstond een steeds betere balans  tussen de thema’s en tegenstemmen, versieringen en begeleidingen.

Ook het nieuwe stuk The Pirates of the Caribbean van K. Badelt bleek een succes nummer te zijn voor het publiek.

Van 4-12 juli 2009 waren we met veel succes op El Torro tour naar Madrid (Spanje). We kregen gelegenheid in de kapellen van de Koninklijke Paleizen te spelen in El Granja, Aranjuez, en El Pardo. (Zie hiervoor het reisverslag El Torro tour 2008).

Van 28-30 december 2007 hadden we het jaarlijkse SWIK. Het werd op 28 dec. geopend met een concert in de Koepelkerk te Sappemeer door de solisten Paolo De Gaspari, Matthias Mueller, Michel Duijves en het Ursus kwartet (Ailien, John, Rita en Jack de Beer).

Op 29 december was er wederom een concert in de koepelkerk waarbij wij na de pauze optraden. Voor de pauze was het Italiaanse duo Klass van Paolo De Gaspari (klarinet) en Alessandor Pivetti (piano).

 De AZK bestond dit jaar uit de sinterklaasviering op 1 december.

Op 23 december hadden we het kerstgala met eigen ingebrachte lekkernijen.

Ook het SWIK had dit jaar weer de nodige ondersteuning van de AZK commissie

Op 7 maart hadden we een infoavond voor onze Spanje reis deze zomer naar Madrid.

Voor het bezoek van de Italianen uit Quart/Aosta die logeerden in Breeland te Annen organiseerden wij op 22 maart een heerlijk zoet buffet voorafgaande aan ons concert in de Broekhof in Zuidbroek en op 24 maart een koud/warm buffet op de farwell party in Breeland. Op 25 maart in alle vroegte heeft een heel team van ouders en oudere Capriccioleden de Italianen uitgezwaaid en de schoonmaak in Breeland gedaan.

Van 4-10 augustus deden 8 spelers van Capriccio mee in het orkest van het openlucht recycle theaterstuk Casco. Er werden hiervan met groot succes 5 voorstellingen gegeven op het terrein van Blijham in Foxham te Hoogezand.