Ukkie Tour was GREAT!!!!

Het is vandaag een week geleden dat we speelden in de prachtige St. Paul's Church aan Covent Garden in Londen. Een fantastische kerk want je proefde de eeuwen geschiedenis bij iedere inademing en voelde de tijd heel even stil staan. En wie goed luisterde hoorde achter in de kerk het gemompel van acteurs uit de vele theaters rondom Covent Garden. Een historische plek in Londen waar wij een week geleden onze muziek mochten spelen.

We kijken terug op een mooie tour met heel veel verschillende ervaringen. Muzikaal natuurlijk! Maar ook het reizen was een belevenis: de bus, de trein, de metro, de dubbeldekker, de wandeling en de hop-on hop off. Net als ons concertprogramma was het een mozaiek aan kleuren. Van het toch een beetje afstandelijke British Clarinet Ensemble tot het East Anglian Single Reed Choir met tea, coffee and cake zijn we ondergedompeld in de Britse wereld.

De aftrap van onze Britse "Spelen" was in Hitchin met de repetitie en het concertje samen met het BCE in het privé schooltje. Toch indrukwekkend met zoveel bassen en contrabassen en fijn dat Susan, Steven en collega contrabassist met ons mee wilden spelen!

Play Day klinkt als Speel Dag en dat was het ook voor ons allemaal. De kinderen speelden in de gangen en wij toeterden door het geboden repertoire. De combinatie Variaties en Haendel roept vanaf nu zeker herinneringen op en dat terwijl variatie een belangrijk element is in muziek en Haendel een geweldige componist. It's not our cup of tea maar we hebben die dag wel even mogen proeven aan hun cup of tea en dat is voor beide orkesten leerzaam. (wellicht kunnen de Sicilianen ook eens naar het BCE)

Tjonge, wat was het mooi in Londen en vooral wat was het koud en guur! Wij hebben Londen gezien zoals het er meestal uit ziet terwijl je ook de pech kunt hebben dat de zon schijnt en dat is voor Londenaren een grote uitzondering. Jazeker, er had zelfs nog wel wat mist bij gekund zodat alle foto's dezelfde sfeer zouden krijgen. Maar ik vond het geweldig om on en off te hoppen op de bus en heb genoten van deze vrije dag. En er zijn toch mooie foto's gemaakt!

Gelukkig was de dinsdag wel zonnig zodat we in de tuin van de St. Pauls's konden lunchen en de groepsfoto konden maken zonder en met de Ukkies. Want ja als de reis de naam Ukkie Tour krijgt dan moeten er ook kindertjes mee. Of was het misschien andersom?

Met kinderen en baby's reizen is normaal al een hele tour. Maar ook nog in het keurslijf van een concert tour is dat pas een echte opgave! Vanaf deze plek een "hip hip hooray" voor de ouders maar vooral de kids die het soms jammer leken te vinden dat hun vader en/of moeder mee waren!

Er zat een natuurlijk crescendo in deze tour en die eindigde in een groot sforzando tijdens ons concert in het Crampford Theatre in Chelmsford. Een zaal vol met enthousiast publiek dat ons programma zeer waardeerde. Daar doen we het voor en ik hoorde dat ze ons volgend jaar graag terug willen in hun lunch concerten programma. We hebben ook uitstekend gespeeld ondanks het gemis van enige vorm van akoestiek en dat was best wel een uitdaging! Hugo heeft helaas het laatste concert gemist omdat hij op rij 1 het hele concert heeft geslapen!

En 's avonds kwam de kers op de Ukkie Taart met een "joint rehearsal" met het East Anglian Single Reed Choir! Hier kregen we de Britse gastvrijheid te zien, te horen en zelfs te proeven. De pauze was veel en veel te kort want iedereen wilde met je praten en je moest de coffee, tea and home made cakes ook nog nuttigen. Dirigent Anthony Bailey leidde duidelijk en adequaat de repetitie! Deze mensen wil ik wel beter leren kennen en daarom heb ik ze uitgenodigd om eens bij ons langs te komen voor een kopje koffie, thee en zelfgemaakte cake.

Het is altijd weer fijn om te zien hoe snel en flexibel we zijn in het openbaar vervoer en bij repetities en concerten. Dat maakt reizen met Capriccio altijd goed. Zoals de juf in de receptie van de Premier Inn opmerkte: "I can see your group is used traveling around". Wij zijn inderdaad een groep waarmee je de wereld over kunt reizen. Daarom dank voor jullie inzet!

Ook de eet/kook ploeg heeft uitstekend werk gedaan: van Italiaans en Grieks tot indiaas kwam voorbij. Het is mooi om te zien dat deze zaken logistiek bij jullie in uitstekende handen is. En de bonte avond was weer een groot succes met de BACH (Bonte Avond Capriccio Heren). De Capriccio Awards 2018 zijn verdeeld en we maken ons op voor de CA 2019 in .... Mijn dank aan iedereen is groot en we gaan op weg naar de volgende uitdaging!

1990-1991 Jaaroverzicht 2

Dit tweede seizoen werd begonnen met veel nieuwe leden.

We begonnen het stuk in te studeren van Rossini "De Italiaanse in Algiers". Na een jaar hard studeren kon het bij het slotconcert worden gespeeld.

Daarnaast was een bestseller "Armenian Song" van Khatchaturian. Dit stuk speelden wij o.a. voor Radio Compagnie die opnames maakte in de Koepelkerk te Sappemeer op 14 november 1990

De kerstperiode konden we ook weer wat van ons laten horen. Zowel op het kerstconcert (14 december) van de muziekschool Hoogezand in het Kielzog als op de Carol-avond (21 december) van de muziekschool Haren in de Kerkboerderij.
Behalve onze concertstukken "Armenian Song" van Khatchaturian speelden we ook een "Menuet" van Mozart. Als extra attractie konden we tijdens de pauze van het concert een kerstliederen medley spelen van Frank Sacci.

Op de diverse AMV voorspeelavonden in de muziekscholen van Hoogezand en Haren lieten wij onze vorderingen horen met stukken van Sammy Nestico "The Demure" en "The delightfull" maar ook met een "Polonaise en Presto" van Mozart.
Als "uitsmijter" speelden we "The Pink Panther" van Henri Mancini.

Ook deden we mee aan een voorspeelavond AMV/SMV in het dorpshuis "De Roemte" te Harkstede.

Op 19 juni hadden wij ons slotconcert in de Fraeylemaborg te Slochteren. Bij zijn introductiepraatje meldde onze dirgent John de Beer dat wij een klarinetensemble waren.
"Het is een leerorkest. De bedoeling van het ensemble is dat leerlingen naast klarinetles zo vroeg mogelijk ook in een ensemble leren spelen. Wat daarbij opvalt is de grote verscheidenheid in leeftijden.
Dit geeft een heel aparte sfeer aan het orkest. U moet vanavond geen beroepsorkest verwachten maar een leerorkest. Het laat diverse stukken horen. Het één klinkt beter dan het ander."


Het programma van het slotconcert op 19 juni 1991 luidde als volgt:

1 Armenian Song (A Khatchaturian)
2 Menuetto (WA Mozart)
uit serenade no 1 KV 62a
3 A study in contrast (Sammy Nestico)
a. The Demure
b. The Delightful
4 Winter Fantasy Suite (Claire W. Johnson)
a. White Forests
b. Snow Birds
5 Duet voor 2 klarinetten (WA Mozart)
a. allegro
met als solisten Rutger Dijsselhof en John de Beer
6 Polonaise en Presto (WA Mozart)
uit Divertimento 12 KV 252
7 Blue Twilight (Harold L Walters)
8 Italian in Algiers (Gioacchino Rossini)

Het seizoen werd op 25 juni afgesloten met een etentje aan het Zuidlaardermeer te Midlaren.