2006-2007 Jaaroverzicht 18

Jaarverslag 2006-2007 (seizoen 18)

Dit jaar begonnen we met een intensieve start op 9 september 2006. We starten die dag met een openluchtconcert bij ’t Clockhuys CKC in Haren vanwege de kunst en cultuurdag. Daarna speelden we ook in de openlucht bij CKC ’t Kielzog in Hoogezand vanwege de cultuurdag en tot slot mochten we spelen in de Martinikerk vanwege open monumentendag.

Op 12 september speelden wij voor het bestuur van de bank der Nederlandse Gemeenten in de Ambsthof te Kielwindeweer. (een kennismaking voor gemeentelijke bestuurders van het entertainment gehalte van Capriccio)

Op 4 november speelden wij onder auspiciën van NERV onder het motto “Laaf je (een dag) aan de klarinet” in de klarinet in de Waalse kerk te Amsterdam. Overdag waren er workshops in kleinere groepen en ’s avonds het concert in een prachtige kerk.

Op 18 november gaven een concert met “het weer” als motto in de kerk De Hoeksteen te Leek samen met het koor “In between” dat onder leiding staat van Ronald Kedra. Op 16 december had het contact met Ronald Kedra een vervolg met een concert in de kerk te Roden met het Christelijk Mannenkoor.

Op 13 en 27 januari 2007 gaven een concert samen met het Gereformeerd Mannenkoor Noord Drenthe in resp. de Damkerk te Hoogezand en in de kerk van Uithuizermeeden.

Op 11 februari gaven een concert in de grote kerk te Emmen waar we o.a. het dubbelpianoconcert van A.W. Mozart KV 365 speelden met als solisten de pianisten Olga Karelova en Ronald Kedra.

Een goede “generale” voor onze concertreis naar Rusland Ekaterinburg.

Op 24 april gaven we nog een oefenconcert voor onze Ruslandreis in de Koepelkerk te Sappemeer. Van 29 april tot en met 7 mei waren we op onze “Ursustour” naar Ekaterinburg. We hebben daar 5 concerten gegeven in o.a. de Makletzyzaal met Olga Karelova en Ronald Kedra. (zie hiervoor het reisverslag van de Ursustour)

We kregen een bijzondere recensie in een Russische krant: Toen het pianoduo Karelova/Kedra een concert van Mozart speelde, hoorden wij geen orkestbegeleiding, maar een begeleiding van de hemelse wind zelf, die Nederlandse molens laat draaien. Inademen, blazen, zacht uitademen….Of was het de begeleiding van de hemel zelf?..

Op 13 mei net terug uit Rusland gaven een concert in de kerk te Sleen. Een goede afsluiting van onze Russische tournee in een kerk met veel akoestiek,

Op 20 mei mochten we al weer voor de 3de keer het benefietconcert verzorgen voor de Nierstichting in de Plaats Melkema te Huizinge.

Op 9 juni speelden we weer in de Martinikerk te Groningen vanwege de “open torendag”. Als bijzonderheid valt te vermelden dat die dag voor het eerst de trailer was te zien van onze uit te brengen DVD opgenomen in de Martinikerk.

Aan het eind van het seizoen konden we op 21 juni spelen in Martiniplaza voor 700 noordelijke ondernemers.

Op 28 juni in CKC ’t Kielzog te Hoogezand bij de (militaire) Veteranenbijeenkomst.

Naast al deze bijzondere concerten gaven we nog vele andere concerten zoals:

8 concerten in de diverse verzorgingstehuizen in de stad en provincie Groningen

1 kerstconcert met het kerstverhaal geïllustreerd met bekende mee te zingen kerstliederen

7 concerten in het kader van de CKC’s ’t Kielzog en ’t Clockhuys.

Ook dit jaar hadden we het SWIK (Samenspel Weekend In ’t Kielzog) van 28-30 december.

Als gastspelers en docenten waren aanwezig Paolo De Gaspari (Italië), David Jean Babtiste(Engeland), Michel Duijves(Amsterdam), Borut Vatovec(Slovenië) en zijn vrouw Tanja(gitaar)  en de pianisten Olga Karelova en Ronald Kedra voor de begeleiding.

Als bijzonderheid valt te vermelden de aanwinst van een contrabasklarinet die we konden overnemen van David Jean Babtiste. Verder kreeg onze bassectie basles van Marij Van Gorkom in het kader van haar afsluiting van haar opleiding als basklarinettist bij Henri Bok.

Tot slot valt ook te vermelden de AZK (Activiteiten Zonder Klarinet).

Op 18 oktober hadden we de Gala presentatie van onze DVD in bioscoop “Must See” te Hoogezand met Arno van der Heijde als presentator. Deze kon de DVD aanbieden aan de burgemeester en wethouders van Hoogezand en Haren en gemeenteraadsleden uit Groningen.

Bij de Sinterklaasviering op 2 december waren er weer fraaie surprises en gedichten.

Op 23 december hadden we een overheerlijk en fraai aangeklede Kerstgala waar een iedere heerlijke culinaire waren inbracht.

Op 25 mei hadden we een eindevaluatie van onze Rusland reis met video en foto’s.