1996-1997 Jaaroverzicht 8

Het achtste seizoen was een heftig seizoen met veel enthousiasme.

Op 5 oktober deden we mee met een opendag van 't Kielzog wegens het ingebruik nemen van een nieuwe tribune in de grote zaal. Op 26 oktober deden we mee aan het Jubileumconcert ter gelegenheid van het 12½ jarig bestaan van het Christelijk Dubbelmannenkwartet "Deo Cantemus" in de Koepelkerk van Sappemeer. Wij vulden daar het programma aan met "Feldparthie in C" van J. Haydn, en "Contradanse en Quadrille" van W.A. Mozart. Tot slot speelden wij samen met het dubbelkwartet het "Grönnens Laid".

In de verzorgingshuizen Neerwolde te Groningen en De Bloemhof te Ten Boer werd gespeeld op 31 oktober en 21 november. In de Bloemhof viel nog op dat er tot slot een "Bejaardenlied" werd gezongen door de bewoners. In het nieuwe jaar speelden we op 20 februari in het AG Wildervankhuis te Veendam.

De jaarwisseling had weer veel concerten zoals op 13 december de Carolavond van de muziekschool Haren, op 22 december ons eigen kerstconcert in theatercafé 't Pierement te Sappemeer en op 17 januari het nieuwjaarsconcert in het Kielzog.

In het nieuwe jaar deed ook een deel van Capriccio mee met de workshops van de Brabantse klarinettist Piet Jeegers die een uitvoering had gepland met groot provinciaals klarinetorkest in het kader van een groots project over de klarinet in de provincie Groningen, namelijk Whoops, that clarinet.

Op 17-19 mei hadden we ons WWW in de jeugdherberg "de Grote Beer" te Apeldoorn. Ook hier wisten we onze traditie van "koffie met moorkop" in Hotel Waanders te Staphorst te continueren. Op onze verdere tocht naar Apeldoorn maakten we gebruikt van nieuwe communicatietechnieken. John de Beer en Jaap Starreveld konden elkaar via hun GSM telefoon door Apeldoorn heen naar de jeugdherberg leiden.
Op de tocht door Apeldoorn werd nog een winkeltje ontdenkt waar T-shirts met klarinetopdruk werd verkocht.
Een nieuw fenomeen vond plaats door tijdens de gezamenlijke maaltijd het verhaal te doen van "Mevrouw Jansen" die erg ziek was en of het ook wat stiller kon. Het bleek een nieuwe traditie te worden.

We deden uiteraard nog mee met de twee open dagen van de beide muziekscholen. Op 16 mei in Hoogezand en 31 mei in Haren. Het hele jaar waren we verder op hoog niveau aan het studeren en spelen om aan het eind van dit seizoen een CD opname te maken. Repeteerden we voorheen altijd op zaterdag van 10.00-12.00 uur afwisselend in de muziekscholen van Haren (de blauwe zaal) en Hoogezand (De Werf) dit seizoen werden de repetities verlengd van 09.30 -12.30 uur. Dat gaf dus echt een goede training in het behoud en verbeteren van onze embouchure. Bovendien werd door de week nog geoefend in kleiner verband in allerlei kwartetten.

We hadden twee opname-dagen. Op 7 juni 1997 in het kerkje te Noordlaren en op 14 juni 1997 in de Koepelkerk te Sappemeer.